השיטה
הכירו את שלושת המרכיבים במשולש של Monomyth
אז...מה זה בעצם Monomyth ?
אז...מה זה בעצם Monomyth ?
Monomyth הינו מסע הגיבור, The hero's Journey, מושג ספרותי מתוך עולם המיתולוגיה ההשוואתית בו עסק הסופר ג'וזף קמפבל, בספרו "The hero with a Thousand Faces". בספרו מתאר קמפבל את הגיבור שעוזב את עולמו לטובת מסע בעולם דמיוני, בו הוא נאלץ להתמודד עם פחדיו ולפגוש בסכנות.
בדרך הוא מכיר חונכים וחברים שמלווים אותו, הוא מקבל על עצמו אתגרים שונים ובשלב מסוים הוא מגיע גם לאתגר המרכזי שאחריו זוכה לתובנה, או למתנה, שנשארת איתו ומלווה אותו תמיד, גם בעולמו האמיתי, אליו הוא חוזר בסיום המסע. הגיבור חוזר הביתה מחוזק יותר ומסוגל יותר בזכות המסע שעבר.
גם כאן, במסגרת עבודתכם ב- Monomyth, אני רוצה להזמין אתכם למסע. במסע הזה תעמיקו ותכירו את עצמכם טוב יותר. תכירו חברים טובים שילוו אתכם בדרך. תתמודדו עם הפחדים והחששות שלכם לדבר אנגלית, תלמדו להציג פרזנטציות באנגלית ולנהל דיונים על עולמכם המקצועי ויכולתכם לגדול בו- שוב, באנגלית! בתוך ה"בועה" שניצור ביחד, תפגשו ב"סכנות" ובפחדים שלכם, אך גם תתנסו ותחוו הצלחות, ותלמדו שאתם בהחלט יכולים להתגבר ולצמוח. תמצאו את דרככם להרגיש בטוב ובנוח בתוך התהליך של הגדילה המקצועית ותוך כדי שיחה באנגלית.
בסוף, תיקחו את כל מה שלמדתם מהעבודה המשותפת, את האומץ, המסוגלת, והיכולת להתנהל לצד הפחד – לעולם שבחוץ. שם תעזו- תסכימו להתראיין ולהעביר פרזנטציות באנגלית. תיקחו על עצמכם אתגרים גדולים יותר מבחינה מקצועית. תתחברו לאזורי הכוח והמסוגלות שבתוככם ובעיקר, תצליחו לממש את המיטב שבכם.
גם באנגלית.
1. אנגלית
1. אנגלית
אני עובדת עם אנשים שיודעים אנגלית, שמסוגלים לתקשר ולהחזיק שיחה (גם אם לא תמיד באופן מושלם), אבל לא מרגישים שהם בבית. אנשים שבטוחים שברגע שהם עושים את המעבר בין השפות הם פשוט מאבדים משהו: מאבדים את הרהיטות שלהם. את הקסם האישי. את המומחיות. והידיעה הזו- פשוט מורידה אותם.
אז יש לי בשורה. אני מאמינה מעומק ליבי שזה לא חייב להיות ככה! אפשר לעבור לשפה זרה וממש לא לאבד את כל אלה.
אבל, וכאן מגיע אבל גדול, בשביל לעשות את זה אנחנו צריכים לשנות את צורת ההסתכלות שלנו על הדברים (מישהו אמר mindset?).
וגם- להתאמן. להתאמן. להתאמן. והכי חשוב…..להעז.
אז מה יעזור לנו לזה?
לדבר על דברים שמעניינים אותנו. יקרים לנו. נוגעים לנו, ואולי אפילו נושאים שיתרמו לנו ויעזרו לנו לצמוח.
2. התפתחות אישית ומקצועית
2. התפתחות אישית ומקצועית
ביחד, נעבור תהליך למידה המבוסס על כלים פרקטיים וישומיים (מבוססי מחקר!) להתפתחות המקצועית והאישית שלנו. יחד נדבר באנגלית על דברים שמעניינים אותנו, נוגעים בנו, ועוזרים לנו לגדול ולהתפתח מבחינה מקצועית. תבינו, כשאנחנו עוסקים בנושאים שחשובים לנו ומעניינים אותנו, אנחנו מהר מאוד מצליחים לשכוח (כן! לשכוח!) את העובדה שאנחנו לא מדברים עברית. אנחנו נסחפים, מסתקרנים, מעמיקים ולומדים.
וזה עובד גם הפוך- למידה של כלים להתפתחות אישית ומקצועית, כמו עבודה על יצירתיות, על חוזקות, חידוד כישורי המנהיגות שלנו, יכולות התקשורת שלנו ועוד- כל אלה מצריכים מאיתנו אומץ, והסכמה לזוז מאזור הנוחות שלנו. ללמוד את כל אלה באנגלית, שם אותנו, כבר בתחילת התהליך, במקום שאינו נוח – וזה המקום שמאפשר לנו לגדול.
3. עבודה קבוצתית
3. עבודה קבוצתית
עבודה בקבוצה מאלצת אותנו לפגוש בכל פעם מחדש את החוויה המחכה לנו בחוץ- הצורך לדבר אנגלית ולהביא את עצמנו לידי ביטוי במיטבנו מול אחרים. העבודה הקבוצתית מעניקה לנו את המקום להתאמן שוב ושוב על מה שעוזר לנו להתגבר (to overcome) על החשש הזה של מה יגידו ואיך אנחנו נשמעים? להתאמן על להרגיש נוח וטבעיים גם כשלא ממש נוח לנו.
עבודה על ההתפתחות המקצועית שלנו היא הרבה יותר עמוקה ובהירה כשאנחנו עושים אותה מול ועם אנשים. החלפת חוויות, פגישה בדעות אחרות, שיקופים מהקבוצה והשיחה על הדברים- כל אלה הופכים לממשיים ונוגעים הרבה יותר כשעושים אותם עם אחרים.
וגם, לראות את החברים שלנו שבהתחלה ממש חששו לדבר ועכשיו הם עושים זאת בנוחות, מעזים ומתפתחים, פשוט נותן לנו תקווה ומגביר אצלנו את האמונה שזה לגמרי אפשרי, וגם אנחנו יכולים!