המלצות לשיפור האנגלית שלי, בעצמי
-חלק 2-

חלק 2- רשימת ההמלצות שלי

אז, אחרי שעשיתם עבודת הכנה קצרה, בעזרת המאמר הקודם, הנה המלצות מצוינות לדרכים ולכלים שיעזרו לכם לעבוד על האנגלית שלכם, בעצמכם
תום נחמיאס | אפרת סטרוזברג 42
  1. חשבו באנגלית- החליפו את הדיבור הפנימי שלכם לאנגלית. זה אולי נשמע קצת מצחיק, אבל אנשים רבים שלמדו אצלי העידו שזה אחד הדברים שהכי הכי עזרו להם.
  2. החליפו את כל מערכות ההפעלה של הפלאפון/ מחשב/ טאבלט/ טלויזיה שלכם לאנגלית- זה יעזור לשפשוף של השפה והחשיפה לה תהפוך להיות חלק אינהרנטי מהיום יום שלכם.
  3. למדו את הז'רגון המקצועי של התחום שלכם- בדיוק כמו בעברית, לכל תחום מקצועי יש את הז'רגון שלו, וחשוב להכיר אותו. שימו לב, סביר כי רואה חשבון לא יכיר את המילים השימושיות ביותר של כימאי בדיוק כמו שרופא לא יכיר את הז'רגון המקצועי של מהנדס תוכנה. ערכו רשימה, תחילה בעברית, ואז חפשו איך אומרים את המילים באנגלית.
  4. צפו בסדרות באנגלית עם תרגום באנגלית- זה מאוד עוזר לראות את המילים תוך כדי ששומעים אותן.
  5. חפשו שותף.ה לשיחה באנגלית, פעמיים בשבוע, למשך רבע שעה או קצת יותר– דברו על נושאים שמעניינים אתכם, ואולי אפילו כאלה שיעזרו לכם לגדול ולהתפתח בתחומים שחשובים לכם. בנוסף, ודאו שהשותף.ה מתאימים לכם, ושכיף לכם לבלות איתם את הזמן הזה ולשוחח.
  6. קראו ספר שאתם אוהבים באנגלית– רצוי אפילו- אחד שאתם מאוד אוהבים. ברגע שתכנסו לזה ותיסחפו תופתעו מהרצף שיווצר והנוחות שתרגישו בשפה. המלצה נוספת- קראו ספר שכבר קראתם בעבר, כזה שאתם מכירים כבר את העלילה שלו. ככה, אם לא תבינו חלק תוכלו "להשלים" את החסר מתוך ההיכרות עם הסיפור.
  7. קראו מאמרים מקצועיים או ספרים בתחום שלכם באנגלית- חשוב לכם להתפתח ולגדול בתחום שלכם? עשו זאת, אבל רק באנגלית. כך גם תתרגלו את השפה תוך הרחבת הידע בתחום שלכם, וגם תהנו משיפור אוצר המילים שנוגע לו.
  8. צפו בהרצאות טד עם תרגום לאנגלית- מה שיפה כל כך בהרצאות הטד זה שהן תמיד תחומות בזמן ומספיק קצרות, כך שניתן לפנות עבורן זמן פעם או פעמיים בשבוע. בנוסף, יש מגוון עצום של נושאים מהם ניתן לבחור.
  9. שתי ציפורים במכה אחת- חברו בין עבודה על האנגלית לבין משהו אחר שחשוב לכם ממילא לעשות. למשל, לקבוע שיחה באנגלית והליכה או ריצה עם שותפ.ה עם מוטיבציה דומה לשלכם עבור שני הדברים. ככה, תוכלו לאפשר לעצמכם שיחה ארוכה במיוחד וגם קצת תנועה. אפשר לעשות את החיבורים האלה בהרבה צורות- המתנה בתור וקריאת מאמר מקצועי, שטיפת כלים והקשבה לפודקאסט וכל שילוב אחר שיעלה על דעתכם.

ועכשיו, חייבים לגייס גם את הטכנולוגיה לתהליך, לא? אז הנה ההמלצות שמשרתות אותי ואת תלמידי בצורה הטובה ביותר:

Grammarlyאפליקציה נפלאה שרובנו מכירים. האפליקציה מתקנת את שגיאות הכתיב שלנו, שגיאות דקדוקיות, מבנה המשפטים ועוד. המלצה שלי- עצרו רגע ונסו להבין את התיקון, מה כתבתם ולמה צריך או עדיף לכתוב אחרת. זוהי הזדמנות נהדרת ללמידה.

Wordtune בדומה לGrammarly-  גם Wordtune מצביעה על טעויות בכתיבה, אבל מה שיפה בה במיוחד זה שאתם יכולים לסמן כל משפט בפסקה או בטקסט שכתבתם והאפליקציה תציע לכם ניסוחים חדשים, נוספים. זו דרך נפלאה להרחיב ולהעשיר את השפה שלכם. למצוא מילים נרדפות, דומות, רשמיות יותר או פחות ולנשום את השפע של השפה הזו.

YouGlish אפליקציה נפלאה שמטרתה לעזור ללומדים (מכל הרמות!) ללמוד איך הוגים מילים באנגלית ואת ההקשר בו ניתן להשתמש בהן. מקלידים את המילה ומיד מקבלים מגוון גדול מאוד של סרטונים בהם המילה נאמרת- אתם נלקחים אוטומטית לשם. ככה אפשר לשמוע איך הוגים אותה נכון ולראות את השימוש בה במגוון רחב של הקשרים. ממליצה לנסות לעשות זאת גם על ביטויים ולא רק על מילים בודדות!

Chat GPTטוב אי אפשר באמת לדבר על תוכנות ושפה ולא להזכיר אותו. פה השמים הם הגבול, והכל תלוי ביצירתיות שלכם. אפשר כמובן לבקש ממנו תחילה לתקן משפטים או פסקאות שכתבתם, ולבקש שיסביר את התיקון. אפשר לבקש שישפר וישנה ניסוחים, וככה ללמוד דרכים חדשות להתנסח. למשל, בקשו שישנה את הפסקה להיות רשמית יותר, קלילה יותר או אפילו למצחיקה. אפשר לקחת היבטים  או נושאים של השפה שלא מובנים לכם עד הסוף, ולבקש הסבר לגביהם ועוד ועוד.

Quizlet אפליקציה נפלאה לאיסוף וארגון של מילים חדשות בהם אתם נתקלים לאורך העבודה שלכם על השפה. מילים שחשוב לכם לשמור ולחזור עליהן בהמשך- אפשר לרכז באפליקציה ולאחר מכן לעשות בחנים, תרגילים ומשחקים שיעזרו לכם לחזור על המילים.

וכעת, קחו את רשימת ההמלצות ונסו ליצור לכם תוכנית עבודה שבועית, תוך דגש על הרבדים שחשוב לכם לחזק ותוך התייחסות לצורת הלמידה המתאימה לכם. לדוגמא:

* עבור מי שהשיחה וההבנה חשובות לו במיוחד- שלוש שיחות באנגלית של רבע שעה עם שותף (זום/ טלפון), קריאת שני מאמרים מקצועיים,  פעמיים בשבוע הליכה+ שיחה באנגלית, פודקאסט באנגלית בזמן נסיעה.

* עבור מי שחשוב לו במיוחד לעבוד על הקריאה והכתיבה- שתי שיחות באנגלית של רבע שעה עם שותף.ה (זום/ טלפון), כל ערב קריאה של כשלושה עמודים בספר, שלוש פעמים בשבוע  הקדישו עשרים דקות לכתיבת פסקה הקשורה לעיסוק המקצועי שלכם ונסו לתקן ולשפר אותה בעזרת האפליקציות המומלצות.

זכרו, כדי להגיע ליעד- אנגלית טובה יותר- אתם חייבים להתמיד, ולכן מוכרחים להנות מהדרך! בהצלחה!

שיתוף המאמר

למאמרים נוספים

תום נחמיאס | אפרת סטרוזברג 45

על שפה וקסם אישי

אחד הדברים שאני שומעת הכי הרבה ממשתתפים בקורסים שלי זה השיח על אבדן היכולות הבינאישיות, חלקם קוראים לזה גם הקסם

שלחו לי הודעה